Keukenrenovatie

Keuken renoveren? Waarom niet! De keuken van je dromen kan aardig wat duiten kosten. Ga je voor nieuw en goedkoop, dan zit je vaak opgescheept met een beperkte kwaliteit en beperkte afmetingen. Je zou je oude keuken ook kunnen renoveren, zeker als het binnenwerk van de kasten nog goed is.

 

 

Handgrepen vervangen

handgreepVrij snel en goedkoop is het vervangen van de handgrepen van je keukenkastjes. Als je een totaal ander model van handgreep kiest, kun je een opmerkelijk resultaat bekomen. Let wel de nieuwe grepen moeten dezelfde greepboring hebben als de oude grepen.

 

 
Keuken lakken

Een andere, vrij eenvoudige manier om je keuken een nieuwe look te geven is de fronten van lades en kasten een nieuw kleurtje geven.

  • Houten en fineer kastjes vetvrij maken, licht opschuren en lakken.

Wij beschikken over onze eigen lakkerij en schrijnwerkerij.

lakken

  • Kunststof fronten vragen een speciale primer

  • Keukentegeltjes kunnen ook geverfd worden, al heb je ook hier een aangepaste verf voor nodig, gelakt glas ervoor plaatsen wordt ook veel gedaan.

 

 

Kastfronten vervangen

fronten   Je keuken kan een ingrijpende metamorfose ondergaan als je besluit alle kastdeuren te vervangen door een ander kastmateriaal of kastkleur. Dit kost wat meer, maar het resultaat begint al veel feller op een totaal nieuwe keuken te gelijken.

Je kunt er ook voor kiezen slechts enkele kastdeurtjes te vervangen door nieuwe, bijvoorbeeld glazen deurtjes. Zo krijgt je keuken een meer open look.

 

 

Nadeel: Kastfronten in de keuken vervangen kan erg arbeidsintensief zijn - de schijnwerker moet de scharnieren en scharnierboringen aanpassen, dus hoge montageprijs.

 

 


Werkblad vervangen

werikblad 1   Is je werkblad versleten? Vind je de keukenkasten wel mooi maar het werkblad vloekt? Dan kun je ook het aanrecht laten vervangen.
werkblad 2Dat kost wel wat meet- en  waarschijnlijk ook klein breekwerk, dus erg goedkoop gaat deze renovatieklus niet zijn. Maar je bereikt er wel een mooi resultaat mee. Een volledig nieuw werkblad laat je oude keuken weer als nieuw lijken. 

  werkblad 3

Er bestaan heel wat materialen om een verouderd werkblad in de keuken te vervangen, zoals composiet, graniet, laminaat of Hi-macs ( Solid Surface )

werkblad 4

 

Tegels renoveren

  • tegelsDe muurtegels boven de spoelbak en het kookfornuis kun je op verschillende manier renoveren.

  • Je kunt ze verven voor een nieuwe look

  • Tegels kun je opnieuw bezetten met een andere tegel of een glasplaat. Zo verlies je wel wat ruimte in de diepte – de muur komt als het ware een stukje meer naar voren – maar het resultaat kan je keuken een echte oppepper geven

  • De oude tegels kun je ook uitbreken en vervangen door nieuwe. Opletten dat je daarbij het werkblad niet beschadigt, anders moet je dat ook nog vervangen.Toestellen vervangen

spoelbakJe keuken krijgt ook een heel nieuwe aanblik als je (een aantal van) de keukentoestellen vervangt. Nieuwe kraan, eventueel een nieuwe spoeltafel, nieuwe koelkast of nieuw kookvuur en dampkap… Het zorgt allemaal meteen voor een nieuwe keukenlook.


Uitbreiding keuken

Je kan je keuken ook uitbreiden met dezelfde of gelijkaardige kasten en fronten of bij vervanging van de fronten van de bestaande keuken ze allen dezelfde look geven.

 uitbreiding

Voor meer info over onze renovaties kan je via ons
contact formulier
bij ons terecht of persoonlijk in onze winkel ( 03/252.72.78 ) of ons magazijn ( 03/253.11.87 en 03/386.01.32) tijdens onze openingsuren en liefst na afspraak.RSS feed elektrospecialist.be - Verbrandendijk 69, 2070 Zwijndrecht, BelgiŽ - Tel: 03 252 72 78 - BTW: BE 0445 392 821 - info@elektrospecialist.be; magazijn@piot.be